Uit in Tilburg

Welkom bij

VVV Tilburg
VVV Tilburg

Tilburg, te gek!

Steeds meer mensen ontdekken Tilburg en vertoeven hier graag. Tilburg is ‘the place to be’ want in Tilburg gonst het van creativiteit en er gebeuren leuke ­dingen! En wie die Brabants-Bourgondische ­atmosfeer eenmaal geproefd heeft, heeft geen behoefte meer aan wat anders.

De VVV Tilburg brengt u graag op leuke ideeën en deze gids vormt hiervoor een uitstekende handleiding. U vindt in deze uitgave ruime informatie over wat de stad ­Tilburg te bieden heeft, zowel voor haar inwoners als voor haar ­bezoekers.

U treft ook een overzicht aan van de serie “Tilburg Trakteert”. Evenementen die vaak een landelijke en soms ook een internationale uitstraling hebben. En Tilburg heeft meer te bieden. Het centrum biedt een keur van kroegen en (eet-)cafés waar het nachtleven bruist. Je kunt hier prima uit eten van traditioneel tot exotisch. Er zijn volop mogelijkheden tot ontspanning. In deze gids presenteren zich een groot aantal horecabedrijven. In het centrum van de stad is 013 Popcentrum gevestigd, het grootste poppodium van Nederland. Theaters Tilburg biedt een prachtige Concertzaal en Schouwburg met nabijgelegen het Kunstcluster waar een concentratie van zes kunstvakopleidingen is samengebracht. Dat is uniek in Nederland. Een rondje cultuur overdag is mogelijk bij de diverse musea in Tilburg en directe omgeving. In het Audax Textielmuseum Tilburg zijn oude en nieuwe technieken te zien op het gebied van textielvorming. De Pont, museum voor hedendaagse kunst, stelt een collectie moderne kunst van internationale allure tentoon. Het Natuurmuseum Brabant geeft een overzicht waar de natuur en het dier centraal staan. In het Scryption, museum voor schriftelijke communicatie, vindt u de historie van het schrift. De VVV Tilburg heeft natuurlijk alle informatie over deze musea. Verrassend ook zijn de verschillende architectuurstromingen met veel erfgoed van de Tilburgse architecten Jos Donders en Jan van der Valk.

Wandelen
Bij de VVV Tilburg zijn wandelroutes van Tilburg en omgeving te verkrijgen. Zoekt u iets speciaals, neem dan contact op met VVV Tilburg, 0900-2020815 (0,35 cpm) of kijk op www.vvvtilburg.nl

Onderstaand een selectie van het aanbod:
• Diverse stadswandelingen centrum (ook in Engels), Nieuwlandstraat e.o.
• Spingerparken
• Cultuurroute Tilburg
• Wandelkaart Loonse- en Drunense Duinen
• Wandelkaart Oisterwijkse Bossen
• Wandelkaart Kempen (welkom bij de boswachter) ­bossen en vennen)
• Wandelroutes Natuurmonumenten
• Wandelroutes Land van de Hilver en Midden Brabant
• Wandelknpnt Oirschot gids/kaart
• Brabants Vennenpad
• Grenslandpad
• Pieterpad
• Pelgrimspad
• Wandelroutenetwerk Baronie Midden, Oost, West
• Wandelroutenetwerk Brabantse Delta Oost
• Diverse Wandelgidsen
• Wandelprogrammaboekje
• Wat & Hoe Wandelgids Brabant

Fietsen
Bij de VVV Tilburg zijn fietsroutes van Tilburg en omgeving te verkrijgen. Zoekt u iets speciaals, neem dan ­contact op met VVV Tilburg, 0900-2020815 (0,35 cpm) of kijk op www.vvvtilburg.nl
Natuurlijk vindt u bij ons de Veldtoertochtkalender en fietsmeerdaagsekalender. (gratis)

Onderstaand een selectie van het aanbod:
• La Trappe route
• Molenroute
• Boerderijenroute
• Leyestroom-route
• Rijke Roomsche Rijwielroute
• Kapelletjesroute
• St. Elisabethroute
• Spinolaroute
• Fietsen met kinderen Brabant+Limburg
• Mystiek Brabant
• De ronde van Nederland
• Fiets-ideeënkaart
• Fietsknooppuntenkaarten
• LF 9 NAP route
• LF Ronde van Nederland
• De tien Provincienroute
• Fietsroutes Brabantse Heerlijkheden
• Sporen van vroeger
• Diverse Belgische routes

Natuur en avontuur zijn te vinden in de directe omgeving van Tilburg. Of het nu gaat om fietsen, wandelen of skaten, de VVV Tilburg biedt tal van mogelijkheden. U kunt ook een wandeling naar eigen wens maken onder leiding van een stadsgids. Kijk daarvoor op www.stadsgidserij.nl. Verder zijn er in het mooie bosrijke wandelgebied, de Oude Warande, diverse wandelroutes uitgezet. Een leuke routekaart is hiervoor te koop. Meerdaags verblijf in Tilburg is beslist de moeite waard. Over speciale hotel- en verblijfarrangementen kan de VVV Tilburg u uitvoerig informeren.

Op zoek naar een leuk cadeau of dinerarrangement? U kunt bij de VVV Tilburg een keuze maken uit een uitgebreid assortiment cadeau-artikelen en verschillende leuk verpakte cadeaubonnen, te besteden bij bioscoop, restaurant, theater, sportbedrijf Tilburg en bij diverse winkeliers.

Tot ziens in Tilburg!
VVV Tilburg | Spoorlaan 364, 5038 CD Tilburg | www.vvvtilburg.nl
(let op: adreswijziging in de loop van 2008)

Tilburg Trakteert
Tilburg Trakteert

In Tilburg is meer te beleven dan je denkt!.

22 augustus - Dancetour
22 augustus - Dancetour

Zondag 22 augustus staat het Leijpark voor de eerste keer decor voor de derde editie van het gratis toegankelijke dance evenement Dancetour. Van 13.00 uur tot 22.00 uur draaien de DJ’s Laidback Luke, Sunnery James & Ryan Marciano, Dada Life, R3hab, Johnstar en de Dancetour DJ Knock Out winnaar, het duo Mick ’n Steve. Dancetour is voor iedereen toegankelijk en helemaal gratis! Programma Dancetour Tilburg 2010 Hosted by MC Villain 13.00 - 14.30 uur Johnstar 14.30 - 15.00 uur Mick ‘n Steve (Winnaar van de Dancetour DJ Knock Out) 15.00 - 16.30 uur R3hab 16.30 - 18.30 uur Laidback Luke 18.30 – 20.30 uur Dada Life 20.30 - 22.00 uur Sunnery James & Ryan Marciano Dancetour Tilburg Dancetour Tilburg vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie het Leijpark. De toegangspoorten gaan om 13.00 uur open, waarna Johnstar deze editie van Dancetour Tilburg opent. Niemand minder dan het energieke duo Sunnery James & Ryan Marciano sluiten tot 22.00 uur Dancetour af. Tussen 13.00 uur en 22.00 uur zullen ook Dada Life, Laidback Luke en R3hab achter de draaitafels staan. Het evenemententerrein in het Leijpark is met de auto moeilijk te bereiken, de bezoekers worden dan ook aangeraden om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, de fiets of lopend te komen. Vanaf Station Tilburg rijden er verschillende bussen naar het Leijpark. De ingang van het terrein bevindt zich aan de kant van de Professor van Buchemlaan. Bezoekers die met de fiets komen, kunnen hun fiets stallen in de fietsenstalling bij de ingang van het terrein. Bezoekers die toch met de auto komen kunnen de auto parkeren bij de Koopboulevard Leijpark of bij Transferium Kempenbaan. Official Dancetour Afterparty Om 22.00 uur gaan de deuren open van de Studio in Tilburg. Tot 04.00 uur draaien hier de DJ’s Jorn, Baramuda en Tovaro. De avond wordt gehost door MC Shiver. De toegang voor deze afterparty is gratis. Dancetour “bringing people together!” Het bij elkaar brengen van mensen, in het bijzonder jongeren en jong volwassenen, staat centraal bij Dancetour. Dit wordt bereikt door het ondersteunen en organiseren van activiteiten in dertien steden door heel Nederland. Deze activiteiten bestaan uit verschillende participatieprojecten en natuurlijk het gratis toegankelijk openlucht dance evenement Dancetour. Voor deze participatieprojecten (Dancetour projects) wordt er samengewerkt met jongerenorganisaties, ROC en/of HBO opleidingen, gemeenten, onderwijsinstellingen, jeugdzorg en poppodia. De projecten creëren betrokkenheid onder de doelgroep. Het evenement is de ontmoetingsplek waar iedereen samenkomt. Alles staat in het teken van “bringing people together”!

26 en 27 juni - Groovetube
26 en 27 juni - Groovetube

More grooves, more friends, more fun Vrijdag 26 en zaterdag 27 juni staat de 4e editie van Groove Tube op de agenda in het gezelligste Horeca-straatje van Tilburg. De (Korte) Heuvel vormt, net als andere jaren, het intieme decor voor een unieke, relaxte, groovy sfeer. Bezoekers worden 2 dagen lang verrast én geprikkeld met een inspirerend programma van groovy deejay’s, swingende muziek, hippe hapjes, koele drankjes, zomerse cocktails en spectaculair straattheater. Kortom, er zal genoeg te zien én te beleven zijn voor het publiek, dat de afgelopen jaren een mooie mix was van feestende twintigers, hippe dertigers en muziekliefhebbers van alle leeftijden. Om alvast in de stemming te komen kun je voor het programma en sfeerimpressies kijken op www.groovetube.nl of check festivalgroovetube.hyves.nl Groove Tube; een zinderend begin van de zomer in het centrum van Tilburg. De toegang is gratis. Zorg dat je ook erbij bent! What? Groove Tube Where? [Korte] Heuvel, Tilburg When? 26 & 27 juni 2009 Vrijdag 26 juni: 17.00 uur: Le Lebowski's 20.00 uur: Chiveau 23.00 uur: Dwin Zaterdag 27 juni: 15.00 uur: Freo 18.00 uur: Tim West 20.00 uur: Generation Bass: Sonido Del Principe 22.00 uur: Balkan Beatz: DJ Pizdabolkin Beide dagen doorlopend straattheater Biografieën: Dwin Neem het ultieme geluidsfragment, breng de juiste intervallen aan en laat het geheel samenvallen. Het resultaat is de Groove van Edwin Louer (1969). Bekend onder de naam DJ Dwin brengt hij spraakmakende muziekmomenten ten gehore. Zijn ritme werkt uitnodigend en veroorzaakt vaak een onophoudelijke ritmische beweging. Na twintig jaar muziek maken, heeft Edwin een indrukwekkende platencollectie en een omvangrijke database met geluidsfragmenten verworven. Wat in de loop der jaren onveranderd bleef, is het verhaal achter zijn muziek. Generation Bass: Sonido Del Principe Sonido Del Principe aka Vincent Koreman, heeft al een lange en rijke muziekgeschiedenis achter zich als hij in 2006 de Zuid-Amerikaanse muziekstijl Cumbia ontdekt. Meteen bij zijn eerste eigen producties en remixes wordt hij opgepikt door ZZK, dé toonaangevende club uit Buenos Aires als het om moderne Cumbia gaat. Deze muziekstijl is al dik een eeuw oud en is ontstaan uit de Afrikaans/Colombiaanse cultuur, waarna ze zich verspreid heeft over heel Zuid Amerika. Was Cumbia tot enkele jaren geleden nog muziek voor schoonmaaksters en vrachtwagenchauffeurs, nu is het de sound die via internet de hele wereld veroverd. Sonido del Principe heeft inmiddels platen uit op ZZK en Bersa Discos en draait over de hele wereld zijn crossover van traditionele Cumbia en moderne westerse dansmuziek. DJ Pizdabolkin Martijn oftwel DJ Pizdabolkin draait al een flink aantal jaartjes. Ooit begonnen met "alternatieve" muziek op feestjes in de Booerderij en Latenstaan in Zoetermeer. Tegenwoordig bijna volledig gegrepen door de betere "wereld"muziek, van Keltische punk tot BalkanBeats. De BalkanBeatz doet hij samen met Dj Tommi en DJ Guzstav en bracht hun op podia door heel Nederland. Successen waren er op Lowlands, de Melkweg en nog veel meer plaatsen. Chiveau Chiveau is geen onbekende naam in de muzikale scène van Tilburg. Al ruim 15 jaar is deze jongeman overal te vinden waar geschreeuwd wordt om heerlijke muziek. Als ex-resident DJ heeft hij jarenlang vele avonden verzorgd in het begrip van Tilburg: The Talk. Ook was hij een graag geziene gast-DJ in De Danssalon in Eindhoven. aughty, smooth & funky tunes with a latin twist is alles waar Chiveau voor staat. Sluit je ogen en laat je meevoeren op de heerlijkste klanken die je ooit hebt gehoord. Zijn sets zullen bol staan van zwoele hoogtepunten, sexy climaxen en dansbare beats... Tim West Funk, jazz en disco uit o.a. de jaren '70 en alles wat uit deze stromingen voort is gekomen. In het begin van mijn set probeer ik de juiste sfeer neer te zetten. Mijn sound is over het algemeen warm, maar in de loop van de avond word je geprikkeld door verrassende tunes en zal de ruimte zich vullen met trommels, blaasinstrumenten, en soulfull vocals. Le Lebowski's Deze twee 'White Russians' bleven de relaxedheid zelven, terwijl zij met een mix van rarefunk en boogaloo in menig 'bowling alley' het discobowlen deden vergeten. Voor de Le Lebowski's ging het balletje ging pas echt rollen toen producer en softporno-gigant Jakie Treehorn de heren in 2006 onder zijn vleugels nam. Geïnspireerd door deze nieuwe inpuls begonnen Le Lebowski's aan een frame die tot op heden garant staat voor een tapijt van rollende klanken die van Oost naar West kabbelend, nog steeds niet zijn hoogtepunt heeft bereikt. Freo Freo bestaat uit twee DJ'S die hun roots hebben in een rockende boerenschuur van hun verleden. Na vele omzwervingen in het bewustzijn van hun bestaan, werden zij geleid naar spirituele leiders als de Bhagwan en Sathya Sai Baba. Hun wijsheden en filosofie werd een manier van leven die zij met menigeen willen delen. Nu verspreiden hun woord met behulp van een licht milde curry, bestaande uit Oosterse holistische boeddhistische lounge-klanken. Straattheater: Duiven in The Tube Meestal worden ze niet opgemerkt, soms gevoerd, vaak geschopt of verjaagd. We delen de straten met de gevleugelde rat. Theatermakers en kunstenaars Joris van Laak, Roel Kox en Cefas Hoofs hebben zich laten inspireren door deze verschoppelingen en samen met een vrijentwintigtal acteurs krijgt de duif de hoofdrol in een aantal performances die zich boven, rondom en tussen de Groove Tube-bezoekers afspelen. Humor, romantiek en leed van deze grijze overlevers maken van de Groove Tube 2009 een Urban Jungle...

uit in Tilburg

Welkom bij uit in Tilburg

Uit in Tilburg online is de digitale variant op de U inmiddels welbekende gedrukte vorm van onze uitgaanshandleiding. Door de creatieve en technische input en inzet van Creactiv Internet Communicatie Diensten hebben we het in zeer korte tijd voor elkaar gekregen om U ook via de digitale snelweg op de hoogte te houden van de activiteiten in het Tilburgse uitgaansleven.

Aan de linkerzijde staan de vertrouwde categorieën, die eenieder de complete inhoud van de desbetreffende uitgaanssectie bevatten. Via een overzichtslijst kunt U doorklikken naar de gelegenheid van uw keuze en aldaar de informatie over deze gelegenheid bekijken. Ook kunt U van daar uit een E-mail verzenden of doorklikken naar de eigen homepage.

Informatie van het VVV Tilburg:

Maak eens nader kennis met Tilburg en de Tilburgers. Mensen maken een stad tot wat ze is. In Tilburg zijn dat er een kleine 200.000. Jong, oud, autochtoon en allochtoon, prat op het verleden, nieuwsgierig naar de toekomst. Maar vooral Tilburgs. Dus ondernemend, creatief, inspirerend en niet te vergeten Bourgondisch. In Tilburg vindt iedereen zijn draai. Er is ruimte, werk, cultuur en vertier. Er zijn legio mogelijkheden om te studeren, uit te gaan en te winkelen. Tilburg is een veelzijdige stad.
Maar Tilburg is ook een stad die verandert. De stad groeit én vernieuwt. Aan de randen van de stad waar wordt uitgebreid. In de Oude Stad waar leegkomende plekken creatief worden ingevuld. En niet in de laatste plaats in het centrum waar de transformatie van Tilburg het sterkst merkbaar en zichtbaar is.